dissabte, 3 de maig del 2008

Comentari fora de lloc

Bon dia Antoni Basses i l'equip del programa,

El passat divendres en la tertúlia d'aquest programa la sra. Maria Àngels Alcàzar va emetre uns comentaris i unes opinions totalment gratuïtes i fora de lloc en referència al cas lamentable i monstruós que ha tingut a la població d' Amstetten (Austria). En el minut 12:00, de la tertúlia, es va dir el següent:

"Això en els països que no funciona l'Estat passa tots els dies (...) Els països del tercer mon (Àfrica, Amèrica, Amèrica Llatina, ...) on hi ha la pobresa més extrema hi ha vegades que passen coses com aquesta i ningú intervé"

Perquè hem de suposar que on no hi ha un estat ningú intervé? Fins hi tot als llocs més empobrits existeix una cultura, uns valors i una organització per afrontar els problemes i impedir els abusos per part de membres de la comunitat. Cap societat és perfecte i a tot arreu i ha successos terribles que commouen la societat, tot i que no m'atreviria a dir si més o menys que els que es donen al nostre entorn.

Però aquest cas es va donar a Europa, en un país "civilitzat" i per un individu educat en una societat plenament europea. El que cal analitzar és aquest context i no un altre. Què hi tenen a veure els africans o els americans en aquest cas ?

Francament, em va sorprendre i esparverar amb quina naturalitat i falta de rigor es van manifestar aquests comentaris, repeteixo, totalment innecessaris i fora de lloc. Penso que mereixen una reflexió i si ho creieu convenient una rectificació.

Gràcies per la vostra atenció

Salut

Ramon Carbonell Baqués
Vilafranca del Penedès